Ketopap voor de Kerst

Ketopap voor de Kerst

Als je nog iets lekkers zoekt voor bij het kerstontbijt dan denk ik dat deze pap wel een aanrader is. Zeker met frambozen is het een heel feestelijk geheel. Maar het kan natuurlijk ook met ander rood fruit. Iemand vertelde op Facebook dat zij er bevroren blauwe bessen in deed, een heel verrassend effect. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een foutje hebt gemaakt bij de versie die hier op de foto staat. De boter was wat te heet geworden, waardoor de pap zwemt in het vet. Dat is niet erg, want boter is gewoon hartstikke gezond, maar het oogt niet zo mooi. Ik heb het recept nu zo aangepast dat dit niet meer kan gebeuren. Verder wil ik Mia Rundlöf uit Zweden bedanken voor de inspiratie. Zij heeft een erg leuk Instagramaccount dat ik van harte kan aanbevelen. De tekst is weliswaar in het Zweeds, maar de foto’s zijn zo prachtig dat ze voor zich spreken.

Dit heb je nodig:

 • 35 gram boter
 • 1 ei
 • 1 dl slagroom
 • 1 el chiazaad
 • 1 el amandelmeel
 • beetje zeezout (als je ongezouten boter gebruikt)
 • frambozen of ander rood fruit

Zo maakt je het:

 1. smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op laag vuur
 2. doe in steelpannetje ei, slagroom, chiazaad, amandelmeel en wat zout
 3. voeg de gesmolten boter toe
 4. verhit op matig vuur, goed blijven roeren tot het stevig wordt
 5. serveer met frambozen of ander rood fruit

Tip: wil je een mooie witte pap, gebruik dan in plaats van chiazaad een theelepel psylliumvezels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *