Gezonde snoepjes van gelatine

Gezonde snoepjes van gelatine

Gelatine is ongelooflijk gezond. Mits het verkregen wordt uit de botten van gezonde dieren, die gegeten hebben waarvoor ze gemaakt zijn. Vandaar dat ik vaak bottenbouillon maak en daarvoor uitsluitend botten gebruik van grasgevoerde runderen. Bottenbouillon bevat een scala aan aminozuren die belangrijk zijn voor ons lichaam. Eigenlijk zou je elke dag een kopje van deze bouillon moeten drinken. Helaas is dat niet altijd haalbaar, omdat simpelweg de tijd en energie ontbreekt om steeds weer een nieuwe voorraad te maken. Gelukkig is er nog een mogelijkheid: gelatinepoeder van grasgevoerde runderen. Diverse webwinkels verkopen het, ik kocht het bij PuurMieke.

Dit poeder kan je gewoon innemen door een eetlepel in een glas warme vloeistof te roeren. Ik roer het ‘s avonds door mijn kruidenthee. Je proeft er niets van, maar het levert wel een bijdrage aan een goede slaap. (Bron)

Maar je kan gelatinepoeder ook heel goed gebruiken om allerlei lekkers in de keuken mee te maken. Pudding bijvoorbeeld, of deze heerlijke winegums. Ik heb ze in een ijsblokjesvorm gedaan. Wil je hier je kinderen mee verrassen dan kan je bij Aliexpress voor een paar euro een vorm kopen om de bekende gummibeertjes te maken. Maar dan in een gezonde variant. Voeg er voor kinderen wat honing aan toe, succes verzekerd!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram blauwe bessen, diepvries gaat prima
  • 1 dl versgeperst citroensap
  • 4 el great lakes gelatinepoeder
  • eventueel 1 el honing
  • siliconen ijsblokjesvorm of iets dergelijks

Zo maak je het:

  1. Doe de ontdooide bessen samen met het citroensap in een pannetje en verwarm op laag vuur
  2. Strooi de gelatinepoeder erbij en blijf goed roeren tot alles goed opgenomen is
  3. Giet het in de vormpjes en zet minimaal twee uur weg in de koelkast om op te stijven
  4. Als je ze dan nog 10 minuten in de vriezer zet, haal je ze heel makkelijk uit de vorm.

Mijn ijsblokjesvorm is niet van siliconen gemaakt, ik had hem daarom even ingevet met wat gesmolten kokosolie. Nadeel is dan wel dat dit stolt en wat witte deeltjes op je snoepjes achterlaat. Die je er wel makkelijk af kan poetsen overigens.

Bewaar de snoepjes in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Blijven zeker een week goed, langer heb ik niet uitgeprobeerd.

Meer lezen over de voordelen van gelatine? Dit is wel een leuke blog: De Voedzame Keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *