LCHF Bananenbrood

LCHF Bananenbrood

Niet zo origineel dit recept, maar wel erg lekker. Het is met bananenbrood net als met pindakaasbrood: elk foodblogger lijkt daar wel een recept voor te hebben. Dus ik kon niet achterblijven. Zeker niet toen ik twee overrijpe bananen op de fruitschaal zag liggen. Ik koop bananen voor Erik, die als hardloper best wat extra koolhydraten kan eten. Zelf vind ik ze mierzoet en zal echt nooit zo maar een stukje banaan eten. Maar in de combinatie met een paar eetlepels Griekse yoghurt is het voor mij goed te doen. Zo hebben we weer een variatie op ons zondagse ontbijt, dat altijd een beetje feestelijk is. Ook door het beslag gaat wat Griekse yoghurt, daar wordt het heerlijk smeuig van.

Het recept is voor een klein brood van 12 plakken.

Dit heb je nodig:

  • 2 rijpe middelgrote bananen (ik had 245 gram, zonder schil gewogen)
  • 40 gram walnoten
  • 3 eieren
  • ½ tl zeezout
  • 3 dl amandelmeel (110 gram)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder, eventueel te vervangen door vanille-extract
  • 1 tl kardemom
  • 2 tl kaneel
  • 3 flinke el Griekse Yoghurt met 10% vet

En verder:

  • Kleine cakevorm van 20 cm lengte
  • Bakpapier
  • Mixer

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven op 160 graden)
  2. Snijd de bananen in piepkleine stukjes of prak ze fijn
  3. Hak de walnoten in grove stukjes
  4. Klop de eieren en het zeezout luchtig met de mixer, dit duurt een paar minuten
  5. Voeg de overige ingrediënten toe aan het beslag
  6. Bekleed de cakevorm met bakpapier
  7. Schep het beslag in de cakevorm
  8. Bak ongeveer 45 minuten op de laagste richel in de oven
  9. Houd even in de gaten of de bovenkant niet verbrandt, verlaag dan de oventemperatuur op het laatst tot 150 graden
  10. Controleer met een satéprikker: komt deze er droog uit, dan is het brood klaar

Je kunt het natuurlijk gewoon als tussendoortje eten, met wat roomboter. Maar als ontbijt in combinatie met Griekse yoghurt en blauwe bessen is het echt heel lekker!

Je kan de rest van het brood in plakken snijden en met stukjes bakpapier ertussen invriezen.

Als je net als ik 12 plakjes van dit brood snijdt, bevat het per plakje:

5,5 gram koolhydraten, 9 gram vet en 4,5 gram proteïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *