Snelle crackers

Snelle crackers

De meeste recepten die ik ken voor koolhydraatarme crackers kosten vrij veel tijd. Ze worden eigenlijk meer gedroogd in de oven dan gebakken en dit duurt minimaal een uur. Deze crackers daarentegen zijn in een kwartiertje klaar. Handig als je acuut zin hebt in iets te knagen. Bij een soepje, of gewoon als ontbijt of lunch.

Ik heb zelf een kleine oven, dus ik maak maar een kleine hoeveelheid tegelijk. Heb je een grote oven dan kun je de ingrediënten ook verdubbelen, zodat je een hele bakplaat vol hebt. De crackers kun je bewaren in een goed afgesloten trommel. Worden ze toch wat zacht, dan kun je ze weer even oppeppen in de oven.

De inspiratie voor dit recept komt uit het boek ‘Super eten voor superkinderen’. Een boek dat ik elke jonge ouder kan aanraden, als je ook je kind koolhydraatarm en vet gezond wil laten eten. In het boek gebruiken ze wel veel meer amandelmeel. Met een stuk minder lukt het ook prima en is het nog koolhydraatarmer. Voor wat extra smaak heb ik een eetlepel Parmezaanse kaas toegevoegd. Dit kan je ook achterwege laten. Gebruik dan wel iets meer zout.

Dit heb je nodig voor 20 stuks:

 • 75 gram amandelmeel
 • 75 gram sesamzaad
 • ½ tl zeezout
 • 1 ei
 • 1 el olijfolie
 • 1 el Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Meng alle ingrediënten in een kom
 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier
 4. Schep het deeg op de bakplaat en druk het uit over de hele plaat met behulp van een tweede vel bakpapier
 5. Verwijder het bovenste vel en snijd het deeg voor met een pizzames of een ander scherp mes
 6. Bak in 10 tot 12 minuten tot de crackers licht verkleurd zijn (pas op want amandelmeel verbrandt snel!)

Bevatten per stuk: 0,75 gram koolhydraten, 5 gram vet en 1,9 gram proteïne

2 gedachten over “Snelle crackers

 1. Wat fijn, een snel recept voor crackers! Ik koop weleens crackers van een bepaald (duur) merk die ook kh-arm zijn, maar die zijn heel vaak niet op voorraad en zelf maken is veel leuker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *