Onzinnige producten

Onzinnige producten

De voedselfabrikanten hebben weer eens wat creatiefs bedacht, waarmee zij aansluiten op de trend om minder koolhydraten te eten. Zo signaleerde ik bij de welbekende Zaanse grootgrutter een bloemkool pizzabodem. Klinkt gezond hè? Maar voordat je zoiets in je karretje gooit zou ik eerst even goed het etiket lezen. Bij nadere beschouwing blijkt deze pizzabodem uit slechts 37% bloemkool te bestaan. Het hoofdbestanddeel is gewoon tarwebloem! Daarnaast een arsenaal aan ingrediënten waar niemand blij van wordt: gist, koolzaadolie, rijstebloem, zout, zonnebloemolie en conserveermiddel (E281). Met bijna 41 gram koolhydraten valt het ook niet bepaald in de categorie koolhydraatarm. Wanneer dit ook niet je doel is, koop dan nog liever een traditionele pizzabodem. Deze is ook niet koolhydraatarm, maar bevat een stuk minder rommel. Olijfolie in plaats van zonnebloem- en koolzaadolie en geen conserveringsmiddelen.

Maar het beste wat je kunt doen is uiteraard kiezen voor puur natuur, gewoon zelf maken. Nu is een pizzabodem van bloemkool best wat werk, maar gelukkig zijn er veel meer mogelijkheden. De allersnelste oplossing die ik ken is deze: klop twee eieren los en voeg geraspte kaas toe tot je een stevige consistentie hebt. Smeer dit uit op de bakplaat (gebruik bakpapier) en bak 10 minuten in de oven op 175 graden. Beleg de bodem daarna met je favoriete pizzabeleg, strooi er wat geraspte kaas overheen en bak nog 5 à 10 minuten af op 200 graden. Nauwelijks koolhydraten en boordevol gezonde vetten. En ook nog een stuk goedkoper!

2 gedachten over “Onzinnige producten

  1. En dan schrijft Anita Witzier een kookboek waarbij ze niet aan die ‘flauwe kul van weinig koolhydraten’ heeft gedaan. Er valt nog veel duidelijk te maken.
    Het boek heet: “Koken zonder fratsen”.
    Jammer, die fratsen zijn nu juist het gezonde bestanddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *