Stress Management App

Stress Management App

In een eerder artikel schreef ik al hoe belangrijk het is om chronische stress te vermijden. Niet alleen omdat het in het algemeen slecht is voor de gezondheid, maar ook omdat je van stress dik wordt. Het stresshormoon cortisol zorgt voor hoge bloedsuikerspiegels en hiermee voor een flinke insulineproductie. En, zoals mijn trouwe lezers inmiddels weten, verhindert insuline de vetverbranding.

Er zijn legio mogelijkheden voor stressmanagement, maar mijn favoriet is de app Insight Timer. Dit is een gratis app, zonder hinderlijke advertenties, met ruim 13.000 meditaties, mindfulness sessies, yoga en allerlei cursussen. Alle meditaties zijn gratis, sommige cursussen kosten een klein bedrag. Wanneer je geen ervaring hebt met mediteren is er de mogelijkheid om te beginnen met een gratis cursus van zeven dagen. Elke dag ga je er 10 minuten voor zitten en worden je stap voor stap de beginselen uitgelegd. De meeste keus is er in het Engels, maar er staan ook diverse sessies in het Nederlands op. De verwachting is dat dit de komende tijd uitgebreid zal worden.

Om een weg te vinden in het enorme aanbod kan je aangeven hoeveel minuten je tijd hebt. Wil je tijdens een drukke dag even op adem komen, kies dan iets van slechts vijf minuten. Veel geleide meditaties kan je doen terwijl je gewoon op een stoel zit. Verder is er keuze voor ochtendmeditaties, om lekker fris aan de dag te beginnen, of avondmeditaties om alle spanning van de dag los te laten. Er zijn ook diverse mogelijkheden als hulp om in slaap te komen. Heb je niet zo’n behoefte aan een stem die je vertelt wat je moet doen, kies dan voor muziek. Er is niet alleen gewone muziek, maar ook klankschalen, natuurgeluiden of zang met een bepaalde vibratie waardoor je je hoofd leeg kunt maken.

Handig is dat je een reminder kan instellen, zodat je een seintje krijgt wanneer het jouw tijd is om te mediteren.

In het boek het Pioppi dieet staat de tip om vier keer per dag twee minuten bewust in en uit te ademen. Een goede tip die je zo weer vergeet. Met hulp van Insight Timer wordt je eraan herinnerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *