Minibroodjes van walnotenmeel

Minibroodjes van walnotenmeel

Bij het soepje van gisteren hoort wat mij betreft een lekker broodje, zo maak je er een volwaardige lunch van. Dit keer gemaakt van walnotenmeel. Natuurlijk is een broodje niet compleet zonder lekker smeerseltje. In verse roomkaas of zuivelspread van de supermarkt zit verrassend weinig rotzooi, de naturel variant is over het algemeen geheel vrij van rare toevoegingen. Let echter op als je roomkaas met een smaakje neemt. Sommige vallen nog steeds onder de benaming clean food, andere kaasjes staan bol van de e-nummers. En het is niet nodig: neem een kuipje roomkaas naturel en voeg zelf de kruiden toe. Of ingrediënten als tomaat, feta, pijnboompitjes, olijven, blauwe schimmelkaas etc.

Kruidenboter is natuurlijk helemaal LCHF en Pioppi, maar die moet je echt niet kant en klaar kopen. In een willekeurig kuipje van de supermarkt kwam ik, behalve de boter en de kruiden, deze ingrediënten tegen: aardappelzetmeel, tarwezetmeel (gluten), citroenaroma, verdikkingsmiddel (johannesbroodpitmeel), gistextract, suiker. Terwijl je heel simpel je kruidenboter heerlijk gezond kunt maken. Neem 100 gram grasboter, knijp er een teentje knoflook boven uit, voeg wat citroensap en een beetje zeezout aan toe en je hebt een perfect smeerseltje voor deze broodjes.

Voor zes minibroodjes heb je nodig:

 • 2 eieren
 • 100 gram roomkaas naturel, of zuivelspread
 • 2 el olijfolie
 • 75 gram walnoten
 • 1 el psylliumvezels (fiberhusk)
 • ½ tl zeezout
 • ½ tl bakpoeder
 • 6 siliconen bakvormpjes, die van mij komen van de Action

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Klop de eieren luchtig met een mixer
 3. Voeg roomkaas en olijfolie toe en mix nog even door
 4. Maak meel van de walnoten met behulp van de hakmolen van je staafmixer, of gebruik een vijzel
 5. Voeg dit aan het eimengsel toe, net als de overige ingrediënten
 6. Laat 10 minuten staan
 7. Schep het beslag in de vormpjes
 8. Bak af in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten

Bevat per broodje: 2 gram koolhydraten, 17 gram vet en 5 gram proteïne

2 gedachten over “Minibroodjes van walnotenmeel

 1. Ziet er heerlijk uit! Leuk idee om hiervoor walnoten te gebruiken. Geeft waarschijnlijk ook een net iets herfstachtigere smaak als amandelmeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *