Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s

Ze zijn zo schattig om te zien, deze mini-paprika’s, ze vragen gewoon om gevuld te worden. Geschikt als tussendoortje of als aanvulling op de lunch. En waarom niet als gezonde traktatie op school? Ze zijn van nature een beetje zoet, de meeste kinderen vinden ze lekker. Ik heb ze hier heel eenvoudig gevuld met wat roomkaas en kruiden. Je kunt er natuurlijk meer aan toevoegen. Zongedroogde tomaatjes en olijven bijvoorbeeld. Of een heel andere vulling zoals gehakt en geraspte kaas, en dan even gratineren onder de grill. Mogelijkheden genoeg!

Voor 12 stuks heb je nodig:

  • 6 minipaprika’s
  • 150 gram roomkaas naturel
  • 1 el basilicum, fijngesneden
  • 1 tl pittige paprikapoeder

Zo maak je het:

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en zaadlijsten
  2. Roer met een vork de kruiden door de roomkaas
  3. Vul de paprika’s

Bevat per stuk: 0,5 gram koolhydraten, 2 gram vet en 1 gram proteïne

Eén gedachte over “Gevulde paprika’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *