Lunch muffins

Lunch muffins

Deze hartige muffins zijn zowel warm als koud heerlijk. Wanneer je ze in de oven klaarmaakt krijgen ze een mooi korstje en zijn ze ook prima in te vriezen. Heb je echter haast en wil je binnen een paar minuten een lunchhapje op tafel hebben staan, dan gaat het ook prima in de magnetron. Gewoon in een beker, 2,5 minuut op vol vermogen en smullen maar.

Dit heb je nodig voor een persoon:

  • 20 gram boter
  • 1 ei
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el geraspte kaas
  • ½ el rode pesto

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (tenzij je voor de magnetron kiest)
  2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur
  3. Voeg het ei toe en roer even los
  4. Roer de amandelmeel, geraspte kaas en pesto door het mengsel
  5. Giet het beslag in een paar muffins vormpjes, of in een wat groter ovenbestendig schaaltje
  6. Bak 15 à 20 minuten tot de bovenkant stevig en licht verkleurd is

Bevat 2 gram koolhydraten, 39 gram vet en 15 gram proteïne

Tip: Uit Pauline’s keuken heeft een goed recept voor rode pesto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *