Diabetes type 2 omkeerbaar door dieet

Diabetes type 2 omkeerbaar door dieet

Diabetes type 2 wordt over het algemeen gezien als een ziekte die met de jaren verergerd en uitsluitend te behandelen is met medicijnen. Een onlangs gepubliceerd onderzoek in The Lancet toont overtuigend aan dat dit proces omkeerbaar is. Door minimaal 15 kilo af te vallen kon de helft van de deelnemers na een jaar stoppen met de medicatie. Het gewichtsverlies werd bereikt door een streng calorieënbeperkt dieet van 800 calorieën per dag.

Het is bemoedigend dat aangetoond is dat diabetes type 2 door middel van een dieet te behandelen is. Een dergelijke strikte calorieënbeperking zal echter moeilijk vol te houden zijn. Gelukkig is de wetenschap zo ver dat veel vaker aangetoond wordt dat het drastisch beperken van koolhydraten in de voeding tot eenzelfde resultaat kan leiden. Ook ervaringsdeskundigen maken melding van een verbluffend resultaat nadat zij overgegaan zijn op een zeer koolhydraatbeperkt dieet, indien nodig gecombineerd met periodiek vasten. Een LCHF-dieet is door de meeste mensen wel een leven lang vol te houden.

Bronnen

  1. Primary care-led weight management for remission of type 2 diabetes: an open-label, cluster-randomised trial.
  2. dietdoctor.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *