95 kilo lichter met LCHF

95 kilo lichter met LCHF

Dit is het verhaal van My Westerdahl uit Zweden. My had al op jonge leeftijd veel overgewicht. Op 9-jarige leeftijd begon ze te lijnen. Zo jong als ze was telde ze al calorieën. Ze probeerde alle mogelijke diëten, waarmee ze altijd afviel maar vervolgens weer aankwam plus een paar kilo extra. Ze haatte zichzelf en doordat iedereen tegen haar zei: “Je moet gewoon minder eten en meer bewegen” werd dit zelfbeeld nog slechter. Ze was ervan overtuigd dat ze te weinig discipline had en daar dachten de mensen in haar omgeving net zo over. Op een kwade dag in 2010 ging ze op de weegschaal staan en zag in de display ‘error’ verschijnen: ze was te zwaar geworden voor haar weegschaal. Deze ging tot 150 kilo.

In haar wanhoop ging ze op zoek naar een oplossing en ontdekte LCHF (Low Carb, High Fat). Dit werd een openbaring voor haar. Toen ze de hoeveelheid koolhydraten in haar voeding drastisch ging beperken en koos voor natuurlijke vetten mocht ze voor het eerst in haar leven eten tot ze verzadigd was. Eindelijk hoefde ze geen honger meer te lijden! En de kilo’s vlogen eraf, na een jaar was ze al 40 kilo kwijt. Ze hield dit vol, ondanks een pittige studie tot civiel ingenieur bleef ze haar discipline vasthouden. In haar hoofd was ze echter nog steeds verslaafd aan suiker. Ze droomde van bakken chips en snoep die ze achter elkaar naar binnen wilde werken. Lichamelijk was ze snel afgekickt van koolhydraatrijk eten, maar de psychische component vergde vele jaren. Door middel van mentale training overwon zij dit op den duur ook. LCHF-eten was bovendien een extra uitdaging voor haar, omdat ze allergisch is voor eieren en zuivelproducten (behalve roomboter).

De afgelopen jaren pakte zij ook andere verslavingen aan. Ze stopte met roken, alcohol en cafeïne. Wat een doorzettingsvermogen! My Westerdahl is het levende bewijs van het feit dat gebrek aan discipline geen rol speelt bij overgewicht. Ze maakte gewoon voorheen, zonder het te weten, de verkeerde voedingskeuzes. Inmiddels is zij 95 kilo afgevallen met behulp van LCHF. Voor haar is het geen dieet maar een lifestyle waar ze de rest van haar leven trouw aan blijft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *