Keto courgettebrood

Keto courgettebrood

Dit brood bevat per plakje slechts 1,5 gram koolhydraten. Het mag dus met recht een keto-brood genoemd worden, want het is prima in te passen als je onder de 20 à 25 gram koolhydraten per dag wilt blijven. Om het luchtig te maken voeg ik er pofiber aan toe. Dit zijn aardappelvezels die niet meetellen voor de hoeveelheid koolhydraten, want je lichaam doet er niets mee. Het vormt wel voer voor je darmbacterieën. Samen met de psylliumvezels in dit recept heb je een zeer vezelrijk brood. Daar worden je darmen blij van! Drink er wel voldoende bij, anders heeft het een averechts effect. De onderstaande groen gekleurde ingrediënten kun je aanklikken, dan weet je waar ze te bestellen zijn.

Dit heb je nodig:

  • 1 grote courgette of 2 kleintjes (ongeveer 400 gram)
  • 6 eieren
  • 1 dl amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • ½ dl pofiber
  • ½ dl zonnebloempitten
  • 3 el sesamzaad
  • ½ dl chiazaad
  • 2 ½ el psylliumvezels (fiberhusk)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 dl geraspte kaas
  • Kruiden naar smaak, ik gebruikte knoflookpoeder, uipoeder, zwarte peper, nootmuskaat en chilivlokken.

Zo maak je het:

  1. Rasp de courgette (geschild of ongeschild) boven een zeef. Strooi er wat zeezout op en laat ongeveer 15 minuten staan. Daarna kun je er heel veel vocht uitdrukken m.b.v. de bolle kant van een lepel.
  2. Breek de eieren boven een kom en klop ze met een handmixer luchtig en schuimend
  3. Meng alle droge ingrediënten en de kruiden
  4. Voeg de uitgelekte courgette, de droge ingrediënten en de kaas toe aan de eieren
  5. Laat 10 minuten staan om op te zwellen
  6. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (heteluchtoven op 180 graden)
  7. Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier en schep het beslag erin
  8. Afbakken in ongeveer 30 minuten iets onder het midden van de oven
  9. Het brood is klaar als het lichtbruin verkleurd is en een satéprikker er droog en schoon uitkomt.

Als je net als ik 16 plakjes uit de brood snijdt dan bevat het per plakje: 1,5 gram koolhydraten, 7,5 gram vet en 6 gram proteïne.

Variatietip: voeg er eens wat zachte geitenkaas en een paar zongedroogde tomaatjes aan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *