Hartige taart

Hartige taart

Of je het nu quiche of gewoon hartige taart noemt, met dit gerecht kun je alle kanten op. Vroeger maakte ik ze met bladerdeeg. Ook lekker, maar niet bepaald koolhydraatarm. Het is heel makkelijk om een hartige taart LCHF te maken door simpelweg de bodem weg te laten. Zoals bij deze broccoli-briequiche. Nadeel daarvan is dat het er prachtig uit ziet in de vorm, maar uiteindelijk krijg je gewoon een kwak eten op je bord die esthetisch geen punten scoort. Voor dit recept maakte ik een bodem van amandelmeel, sesamzaadjes en een beetje kokosmeel. Dit deeg is heel makkelijk te verwerken, je kunt er een mooi opstaand randje mee maken waardoor je er straks mooie punten van kunt snijden. Zowel koud als warm lekker. Dus ook geschikt voor een picknick.

Voor 4 personen heb je nodig:

Bodem

  • 2 dl amandelmeel (100 gram)
  • ½ dl sesamzaadjes (35 gram)
  • 2 el kokosmeel
  • ½ el psylliumvezels
  • ½ tl (zee)zout
  • 3 el olijfolie
  • 1 ei
  • Een springvorm met een doorsnede van 20 cm

Vulling

  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 4 el geraspte kaas
  • Kruiden: peper, zout, snufje cayennepeper of wat chilivlokken, nootmuskaat, paprikapoeder

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of het hakmolentje van je staafmixer en draai er een stevige bol deeg van. (Eventueel kun je het ook gewoon met een vork mengen).
  3. Klem een stuk bakpapier vast op de bodem van de springvorm en vet de randen in met olijfolie.
  4. Verdeel het deeg over de bodem met behulp van een lepel die je in heet water doopt. Maak een opstaand randje met je vingers (doe eventueel wat olijfolie op je vingers als het moeilijk gaat).
  5. Bak de bodem 8 minuten voor in de oven
  6. Kluts de eieren los met de crème fraîche, voeg de kruiden en de geraspte kaas toe en meng goed door elkaar
  7. Snijd de paprika en de avocado in stukjes
  8. Vul de voorgebakken bodem met de paprika en de avocado, giet het eimengsel erover en bak af in 35 – 45 minuten. De taart is klaar als de bovenkant stevig aanvoelt en licht verkleurd is.

Bevat per persoon: 8 gram koolhydraten, 60 gram vet en 19 gram proteïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *