Pizzabolletjes

Pizzabolletjes

Een pizza past prima in een LCHF voedingspatroon, mits je de juiste ingrediënten gebruikt natuurlijk. Op dietdoctor.com staan diverse recepten en ik zal er binnenkort ook wel eens eentje publiceren. Dit keer had ik meer zin in een snelle snack, met de smaak van pizza en heel makkelijk mee te nemen. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Dus heel geschikt voor een picknick. Met de vulling kun je eindeloos variëren, net als met de kruiden die je toevoegt. Ik heb als smaakmaker gekozen voor mijn zelfgemaakte pesto op basis van pompoenpitten.

Voor 8 stuks heb je nodig:

  • 1 ei
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ el psylliumvezels (kan ook weggelaten worden)
  • 2 dl amandelmeel
  • 2 el suikervrije tomatenketchup of een el tomatenpuree
  • 1 el pesto
  • 1 dl geraspte kaas (50 gram)
  • 50 gram hamreepjes
  • ¼ rode paprika, fijngesneden
  • 8 cherrytomaatjes, fijngesneden

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Klop het ei en de crème fraîche luchtig met de mixer
  3. Voeg amandelmeel, bakpoeder en eventueel de psylliumvezels toe
  4. Roer de kaas, hamreepjes, pesto, ketchup en tomaatjes door het mengsel
  5. Verdeel het mengsel over 8 bakvormpjes
  6. Bak in 15 – 20 minuten af in de oven

Een pizzabolletje bevat: 2 gram koolhydraten, 18 gram vet en 7 gram proteïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *