LCHF Aardbeientaart

LCHF Aardbeientaart

Genieten jullie ook zo van het mooie weer? Dankzij de vele uren zon zijn de aardbeien op dit moment heerlijk zoet. En toch zijn ze in vergelijking met veel ander fruit redelijk koolhydraatarm. Je kunt ze natuurlijk eten met een beetje slagroom, of bij het ontbijt door je Griekse yoghurt. Maar wil je het echt feestelijk aanpakken kies dan eens voor deze taart op basis van roomkaas. Weinig werk, maar wel wat wachttijd als de taart in de oven staat. Het beste is om de taart een dag van tevoren te maken en hem een nachtje in de koelkast te laten opstijven. De volgende dag snijd je er perfecte punten van. Succes verzekerd!

(Met speciale dank aan mijn foodstylist Gerda Veerman)

 

Voor een 6-persoons taart heb je nodig:

  • 60 gram boter
  • 3 dl amandelmeel (150 gram)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 400 gram roomkaas naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 50 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 1 el limoensap
  • 300 gram aardbeien

Springvorm met een doorsnede van 20 cm, mixer

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Smelt de boter in een pannetje
  3. Haal de pan van het vuur en voeg amandelmeel en vanillepoeder toe, roer tot een smeuïg deeg
  4. Klem een stuk bakpapier vast op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem
  6. Zet 10 minuten in de oven
  7. Maak intussen de vulling: meng de roomkaas met de eieren, de slagroom en het limoensap. Klop met de mixer tot een luchtig geheel.
  8. Haal de springvorm met de taartbodem uit de oven, verhoog de temperatuur naar 200 graden
  9. Schep de vulling op de taartbodem en bak 15 minuten op 200 graden
  10. Verlaag de oventemperatuur naar 110 graden en bak de taart nog 45 minuten
  11. Zet de oven uit, de deur een stukje open en laat de taart stijf worden terwijl de oven afkoelt
  12. Zet de afgekoelde taart in de koelkast
  13. Beleg de taart voor het serveren rijkelijk met aardbeien en eventueel wat schijfjes limoen

Eet smakelijk!

Bevat per punt: 7,5 gram koolhydraten, 47 gram vet en 12 gram proteïne

Leestip

Nog steeds bang voor vet? Lees dit eens: De onterechte angst voor verzadigd vet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *