Chocolade truffels met kokos

Chocolade truffels met kokos

Vandaag weer eens een recept voor iets lekkers bij de thee. Ik eet zelf bijna nooit een tussendoortje en aan zoetigheid heb ik al helemaal geen behoefte, maar voor pure chocolade kunnen ze mij nog steeds wakker maken. Gewoon een blokje is ook prima, maar deze truffels zijn zo feestelijk dat het een extra traktatie wordt. En ze bevatten verrassend weinig koolhydraten, dus ze kunnen ook als je strikt low carb eet. Mits je ze niet allemaal tegelijk opeet, maar dat spreekt voor zich. Ze zijn lang houdbaar in de koelkast en eventueel kun je ze zelfs invriezen.

Voor 20 stuks heb je nodig:

  • 85 gram boter
  • 80 gram pure chocolade (85% cacao)
  • 100 gram mascarpone (andere roomkaas of MonChou kan ook)
  • 3 el kokosrasp

Zo maak je het:

  1. Smelt de boter en de chocolade in een pannetje op laag vuur
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de mascarpone toe, goed roeren tot alle klontjes verdwenen zijn
  3. Giet het mengsel in een schaaltje en laat minimaal twee uur hard worden in de koelkast
  4. Doe de kokosrasp in een diep bord, vorm balletjes en rol deze door de kokos
  5. Laat de truffels weer hard worden in de koelkast

Direct uit de koelkast zijn ze het lekkerste!

Bevatten per stuk: 1 gram koolhydraten, 8 gram vet en 0,8 gram proteïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *