Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Elke zichzelf respecterende foodblogger schijnt een recept voor pindakaasbrood te moeten hebben. Nu zie ik mijzelf niet als foodblogger, ik ben meer iemand die artikelen schrijft en daarnaast zo nu en dan een recept plaatst. Toch heb ik geprobeerd om een eigen LCHF-variant van dit brood te maken. Door extra eieren en gesmolten boter toe te voegen wordt het lekker smeuïg, de yoghurt maakt het fris. Als je kiest voor pure pindakaas zonder toevoegingen is het behoorlijk koolhydraatarm en er zit geen rotzooi in zoals palmvet en dextrose.

Dit heb je nodig:

  • 50 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 1 pot pindakaas van 350 gram, 100% pinda (van bijvoorbeeld AH)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • Een paar eetlepels grof gehakte walnoten (andere noten mag ook)
  • Pompoenpitten of sesamzaadjes voor de garnering
  • Keukenbenodigdheden: beslagkom, mixer of keukenmachine, cakevorm

 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  3. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en laat even afkoelen.
  4. Klop de eieren luchtig.
  5. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de nootjes, goed mengen met een mixer of keukenmachine, op het laatst de nootjes toevoegen.
  6. Doe het beslag in de bakvorm en bestrooi met pompoenpitten of sesamzaadjes.
  7. Plaats de bakvorm iets onder het midden op een rooster in de oven.
  8. Bak goudbruin en gaar in 35 – 45 minuten.
  9. Laat even afkoelen, snijd in plakken en bewaar deze met velletjes bakpapier ertussen in de vriezer. Ontdooien in de broodrooster gaat prima.

Haal je net als ik 16 plakjes uit een brood dan is het per plakje: 3,5 gram koolhydraten, 13,5 gram vet en 9 gram proteïne.

2 gedachten over “Pindakaasbrood

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.