Quiche met broccoli, brie en tomaatjes

Quiche met broccoli, brie en tomaatjes

Een variant op de klassieke broccoli-briequiche met bladerdeeg. Deze is heel eenvoudig koolhydraatarm gemaakt: gewoon het bladerdeeg achterwege laten. Er zijn genoeg mogelijkheden om een lowcarb taartbodem te maken, maar deze quiche heeft dat echt niet nodig. Makkelijk om van tevoren klaar te maken als je gasten krijgt. Wegzetten in de koelkast en in de oven schuiven terwijl je een aperitiefje drinkt. De quiche is geschikt voor vier personen. Serveer er een groene salade bij.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram broccoli
  • 200 gram tomaatjes
  • 4 eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • 150 ml slagroom
  • 150 gram brie
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • Boter om de vorm in te vetten
  • Quichevorm van ongeveer 24 cm doorsnede

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet de quichevorm in met boter
  3. Snij de broccoli in roosje en de stelen in kleine plakjes, kook in 5 minuten beetgaar
  4. Halveer de tomaatjes
  5. Snij de brie in dunne plakjes
  6. Klop de eieren los met de crème fraîche en de slagroom
  7. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder en cayennepeper
  8. Doe de broccoli in de quichevorm en leg de gehalveerde tomaatjes ertussen
  9. Giet het eimengsel erover
  10. Leg de plakjes brie erover en bestrooi met de geschaafde amandelen
  11. Schuif de quichevorm in het midden van de oven en bak in 25 à 30 minuten goudbruin en stevig

Bevat per persoon (bij vier porties): 9 gram koolhydraten, 45 gram vet en 21 gram proteïne

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *