Kaasbrood

Kaasbrood

 

Dit keer een iets eenvoudiger recept met minder ingrediënten dan het walnotenbrood. Dit kaasbrood is heerlijk luchtig, bijna cakeachtig. Lekker met roomkaas of een plakje ham met tomaatjes. Invriezen gaat prima, als je bakpapier tussen de plakjes doet. Ontdooien in de broodrooster kan, maar het droogt er wel iets van uit.

Je hebt nodig:

  • 100 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 8 el amandelmeel
  • 6 el geraspte oude kaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el chiazaad
  • 1 el psylliumvezels (eventueel te vervangen door 1 el ongebroken lijnzaad, even kneuzen met een vijzel)

Keukenbenodigdheden: beslagkom, mixer, kleine cakevorm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en laat even afkoelen
  3. Breek de eieren in een kom en klop ze met de mixer op de hoogste stand luchtig en schuimend
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed om
  5. Laat 10 minuten staan
  6. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm van ongeveer 20 cm
  7. Bak het broodje gedurende 30 à 40 minuten goudbruin en gaar (controleer even met een satéprikker).

Bevat per plakje (bij 12 plakjes uit een brood):

0,7 gram koolhydraten, 13 gram vet, 5 gram proteïne

2 gedachten over “Kaasbrood

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.